Jak vybrat druh betonu?

Jak vybrat druh betonu?
Aktualizováno: 14.08.2023

Při výběru betonu je třeba zohlednit několik faktorů, jako je typ stavby, působení vlhkosti a mrazu, druh a velikost zatížení a geologické vlastnosti půdy.


Jak v tomto případě vybrat správný druh betonu a jaký je mezi nimi rozdíl?


Vodopropustný beton PERVIA: Vodopropustný beton PERVIA je navržen tak, aby umožnil průchod vody skrz něj. Je ideální pro aplikace, kde je zapotřebí propustit vodu, například při stavbě parkovišť, chodníků, cyklostezek nebo silničních povrchů.


Beton pro průmyslové podlahy: Beton pro průmyslové podlahy určen pro vytvoření odolných podlah v průmyslových prostorách. Vsypy jsou tvořeny směsí portlandského cementu, vysokopevnostního kameniva a dalších speciálních přísad. Používá se především pro výrobní haly, skladovací prostory, garáže apod.


Betonové podlahy DURAMO: Podlahy z betonu DURAMO tohoto betonu jsou odolné proti opotřebení, tření a mají vysokou nosnost. Betonové podlahy DURAMO jsou vhodné pro obytné prostory, kanceláře, obchody apod.


Konstrukční beton: Konstrukční beton je typ betonu je určen pro širokou škálu konstrukčních aplikací, jako jsou sloupy, stropy, základy a nosné zdi. Má dobrou pevnost a schopnost odolávat tlaku a namáhání. Konstrukční beton se používá pro nosné konstrukce budov.


Samozhutnitelný beton COMPACTON: Samozhutnitelný beton COMPACTON je koncipován tak, aby se rovnoměrně rozlil bez nutnosti použití vibračních zařízení. Tento beton má unikátní vlastnosti, které mu umožňují samovolně vyplnit všechny dutiny a útvary bez manuálního zásahu. Samozhutnitelný beton se používá pro stropy, základové desky, monolitická schodiště, základové pasy, piloty, sloupy, stěny atd.


Pěnový beton POROFLOW: Pěnový beton POROFLOW je lehký beton tvořeny homogenní směsí cementu a vzduchových pórů, které snižují jeho hmotnost. Je vhodný pro izolační účely, jako jsou plnění dutin, tepelná izolace nebo zvuková izolace. 


Vysokopevnostní beton: Vysokopevnostní beton má vysokou pevnost a odolnost. Je často používán v konstrukcích, kde je vyžadována vysoká nosnost nebo kde jsou kladeny vysoké nároky na pevnost materiálu. Tento druh betonu je vhodný pro nosné konstrukce mostů, tunelů apod.


Vláknobeton a drátkobeton: Vláknobeton a drátkobeton obsahují přídavek vláken nebo drátů, které zvyšují jejich pevnost a odolnost proti trhání. Jsou často používány ve stavbách, které vyžadují zvýšenou odolnost proti vlivům prostředí nebo namáhání. Vláknobeton a drátkobeton se používá pro nosné konstrukce budov a mostů. 


Vodostavební beton: Vodostavební beton je speciálně navržen pro aplikace ve vodním prostředí, jako jsou přehrady, jezy nebo vodní kanály. Má vysokou odolnost proti pronikání vody a zemní vlhkosti a je nejlepší variantou při stavbě hrází, přehrad apod.


Lehčený beton: Lehčený beton je vyroben s přídavkem lehkých materiálů, jako je polystyrenová drť nebo umělé kamenivo, což snižuje jeho hmotnost. Je vhodný pro konstrukce, které vyžadují nižší hmotnost, jako jsou nosné zdi, stropy nebo izolační vrstvy. 


VERTUA® beton: VERTUA® beton je speciální druh betonu se sníženou emisí CO2 až o 50%. Betony Vertua® jsou vhodné pro řadu aplikací při výstavbě – od interiérových a základových konstrukcí až po vyztužené vnější konstrukce, a hodí se zejména pro použití v oblasti infrastruktury. .

Kalkulátor betonu – nezávazná poptávka

+ přidat další tvar
čtverec obdélník trojuhelník pravoúhlý trojuhelník lichoběžník rám núhelník núhelník kolo

Celkový objem: 0,0 m3

%
Mix
Přijede cca: 0 mixů

Celkový objem: 0,0 m3

%
Mix
Přijede cca: 0 mixů
Použití:
Celkový objem:
%
Použití:
Přijede cca: 0 mixů
Přílohy:
Beton Vám dovezeme na stavbu. Vlastní doprava, přijedu si pro beton sám.
Ano, potřebuji beton čerpat. Ne, nepotřebuji beton čerpat.